Holland voor het ontbijt, Macedonië als lunch en Oostenrijk voor het diner

14 juni 2021 door Ronald Glasbergen
Wel doelpunten geen ontbijt voor Oekraïne Bld npo yt

Wie dacht dat de eerste helft goed was van de 2e speelwedstrijd in groep C, had de tweede helft nog niet gezien. De inspanningen en overwicht van het Nederlandse team worden dan beloond met twee boeiende doelpunten. De eerste gemaakt door de uitstekend spelende Wijnaldum die tevens de C van captain van het team om de arm droeg. De tweede, na een warrige situatie voor het goal door de boomlange Wout Weghorst.

Maar een wedstrijd waarin het alleen maar meezit is als drama niks. Gelukkig liep deze wedstrijd anders. De eerste helft kreeg Nederland er geen doelpunt in. De tweede helft dus twee. Maar net toen alleshelemaal goed leek te gaan, kwamen de onzen, zoals een goed actiefilmscript betaamt, stevig in moeilijkheden.  Dankzij vechtlust - een overmoedige leus vooraf bij Oekraïne luidde, Holland voor het ontbijt, Macedonië als lunch en Oostenrijk voor het diner -  kwam Oekraïne, met haar bij vlagen messcherp spelende aanvallers, sterk terug. Het werd via Yarmolenko en een loepzuiver door Jaremtsjoek gekopte voorzet van een op dat moment wat nonchalant verdedigend Nederland 2-2. Na die inhaalrace leek het momentum bij Oekraïne te liggen. Maar het Nederlands elftal toonde die veerkracht en strijdlust die je juist op die momenten nodig hebt. Ze bleven druk uitoefenen en aanvallen en scoorden via een uitstekend opgevangen kopbal van Dumfries hun derde doelpunt. 3-2 werd de einduitslag.  Daardoor ging het ‘ontbijt’, na een sportieve en enerverende match, verdiend richting Nederland.