Sportweek in review: Gemengde week voor Rotterdamse Eredivisieclubs

02 november 2020 door H.V. Anderz
Inleiding naar het winnende doelpunt. Screenshot V&M- NOS Studio Sport Feyenoord-Emmen

Feyenoord pakt in Drente in laatste minuut de zege

Feyenoord heeft zondagmiddag 1 november een uiterst moeizame zege geboekt bij FC Emmen. De 18-jarige Bannis maakte in de extra tijd de 2-3. Het voetbal was niet altijd even goed, maar vooral in de eerste helft gebeurde er van alles. Jansen opende de score uit een strafschop en Diemers maakte gelijk vanaf de penaltystip. Tussendoor verloren beide ploegen binnen een minuut hun captain: Berghuis liep een dijbeenblessure op en Jansen kreeg na een charge rood. Met een prachtige volley maakte De Leeuw er 2-1 van, waarna Toornstra gelijkmaakte. De tweede helft was minder attractief. Feyenoord kreeg veel kansen op de 3-2, Narsingh en Nieuwkoop raakten de lat, en in de 94ste minuut kopte Bannis raak.

Oppermachtig Heerenveen laat Sparta kansloos

SC Heerenveen heeft zondagmiddag 1 november een simpele zege geboekt bij Sparta Rotterdam, dat nog op zijn eerste overwinning wacht: 1-4. Heerenveen kwam al snel op 0-1 dankzij Nygren, die door Henk Veerman met een bekeken kopballetje werd bediend. Sparta had geen antwoord en liet achterin ook nog eens steken vallen. Uit een corner kopte Van Hecke raak en Henk Veerman schoot van dichtbij de 0-3 binnen. Een wederopstanding als tegen AZ (van 0-4 naar 4-4) zat er voor Sparta niet in. Veerman schoot beheerst zijn tweede binnen en het ontbrak de Rotterdammers ook aan geluk: Thy en Harroui troffen de paal. In blessuretijd benutte Thy nog wel een strafschop.

Excelsior en Go Ahead komen niet tot scoren in Deventer: 0-0

Het Rotterdamse Excelsior is er niet in geslaagd om zaterdagavond 31 oktober drie punten bij te schrijven in de Keuken Kampioen Divisie. Na een rommelige wedstrijd werd er op bezoek bij Go Ahead Eagles gelijkgespeeld met 0-0. Wel hebben de Kralingers na jaren weer drie duels de nul gehouden in de competitie.

Feyenoord leidt pijnlijke nederlaag tegen Wolfsberger AC (1-4)

Feyenoord heeft donderdagavond 29 oktober in zijn tweede groepswedstrijd in de Euro League een pijnlijke nederlaag geleden tegen Wolfsberger AC. In een kletsnatte Kuip werd het mede door drie gemakkelijk gegeven strafschoppen geflatteerd met 1-4 voor de Oostenrijkers. Na tuimelingen van Wernitznig in duels met Botteghin en Nieuwkoop trof Liendl al snel twee keer doel vanaf de stip. De thuisclub had daarna meer balbezit, maar voor de rust was alleen Linssen, met een kopbal en een volley, dicht bij succes. Feyenoord leefde na de rust op en na de 1-2 (volley Berghuis) waren Linssen en Geertruida (paal) kansrijk. Liendl sloeg echter toe uit een counter en Joveljic met weer een gemakkelijk gegeven een penalty na een charge van doelman Bijlow.

Sparta uitgeschakeld in beker via penalty’s na heldenrol voor ADO-keeper

Sparta ligt uit de K.N.V.B.- Bekerbeker. De wedstrijd bij ADO Den Haag op woensdagavond 28 oktober werd bij een 1-1 stand na 120 minuten beslist vanaf de penaltystip. Alleen Bart Vriends miste in de penaltyserie een penalty en dus ging ADO door. Het was gelijk geworden omdat ADO-keeper Luuk Koopmans in de blessuretijd scoorde uit een corner. Danzell Gravenberch maakte eerder de goal namens Sparta. Een prachtige goal en het leek heel lang voldoende voor de zege. Maar uiteindelijk stonden de Rotterdammers - en dus ook de aanvaller - na strafschoppen met lege handen.

Sparta gaat niet akkoord met de straf. Tuchtcommissie beslist

Sparta ging niet akkoord met de straf van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, die de aanklager betaald voetbal had voorgesteld voor Adil Auassar. De middenvelder kreeg, na interventie van de VAR, zondag 25 oktober tegen Heracles Almelo de rode kaart wegens natrappen. De zaak dient maandag 26 oktober bij de tuchtcommissie. Dinsdagochtend 27 oktober bleek dat de tuchtcommissie uitspraak had gedaan: Adil Auassar is voor drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) geschorst. De tuchtcommissie oordeelde namelijk dat de rode kaart terecht was uitgedeeld.

Feyenoord-doelman Bijlow opgenomen in voorselectie van Oranje

Justin Bijlow mag hopen op een selectie voor het Nederlands Elftal van bondscoach Frank de Boer. De doelman van Feyenoord is namelijk één van de 34 spelers die op maandag 26 oktober blijkt te zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de volgende drie wedstrijden van het Nederlands elftal. Op 11 november vriendschappelijk tegen Spanje, op 15 november voor de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina en 18 november tegen Polen ook voor de Nations League. Ook Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis is opgenomen in deze voorselectie.

Excelsior wint in het K.N.V.B.-Bekertoernooi met 4-0 van Helmond Sport

Op maandag 26 oktober 2020 om 18.45 uur speelde Excelsior in het K.N.V.B.-Bekertoernooi tegen Helmond Sport. Een overtuigend Excelsior schakelde Helmond Sport met 4-0 uit. Excelsior drong hiermee door tot de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen door doelpunten van Reuven Niemeijer, Elias Már Ómarsson (tweemaal) en Joël Zwarts.