donderdag 23 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Haventune Rotterdam gecomponeerd door trompettist André Heuvelman en producer Joos van Leeuwen Screenshot uit 'The making van' de Rotterdamse haventune

Rotterdamse haven heeft eigen tune

6 juli 2021 (een van de redacteuren)

De Rotterdamse haven heeft voor de eerste maal een eigen haventune. Het muziekstuk is gecomponeerd door trompettist André Heuvelman en producer Joos van Leeuwen en uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). Havenbedrijf is een belangrijke sponsor van het orkest. ‘Haven of Life, oase van leven’ is te horen op Spotify.

André Heuvelman en Joos van Leeuwen componeren haventune: ‘Haven of Life, Oase van leven’. “De haven van Rotterdam is in transitie. Van werkplek naar een leefwerkplek. De stad en de haven versmelten in deze oase van leven waar verbinding, duurzaamheid, werk en wonen samenkomen. Van Rotterdam van samenleving naar samenbeleving”, aldus  André Heuvelman over het stuk.

De tune bevestigt de jarenlange relatie tussen RPhO en Havenbedrijf Rotterdam”, aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf. “Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft al sinds jaar en dag een warme band met Havenbedrijf Rotterdam: wij zijn wereldwijd een ambassadeur van de Haven, zij zijn een grote steunpilaar voor onze tournees. Als orkest van Rotterdam zijn we heel blij dat we die samenwerking nu ook op deze manier hebben kunnen verklanken.”, aldus George Wiegel, algemeen directeur RPhO. 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!