Zadkine Hospitality College en de Doelen startten bijzondere samenwerking: de Doelen Keuken
De Doelen is overal waar het kan aan het vernieuwen en innoveren. Zowel binnen het programma-aanbod, het interieur en het gebouw, als ook met de toevoeging van drie nieuwe kunstwerken, om zo de Doelen toegankelijker te maken voor iedereen.
Dankzij de Gemeente Rotterdam en de inzet van Team Doelen zijn er 7 nieuwe studio's op de begane grond gecreëerd. Iedere Studio heeft een eigen gezicht en programma en een aantal is al in gebruik genomen. Zo opende begin mei het kleinste eigenwijze muziekpodium aan het Kruisplein: Studio 1.
Aan het eind van diezelfde maand startte onder grote belangstellingin Studio 2 de Doelen Art, een galerie in samenwerking met CBK Rotterdam.
Terwijl in Studio 8, aan de Karel Doormanstraat, met de Doelen Stadslab een plek gecreëerd is voor dialoog, talks, presentaties en ontmoetingen.
De Doelen Keuken
Op het rijtje van de nieuwe galerie, aan de kant van het Schouwburgplein, opent het nieuwe restaurant én opleidingskeuken de Doelen keuken op vrijdag 8 november haar deuren. Hier kunnen concertbezoekers en voorbijgangers vanaf het nieuwe seizoen op donderdag, vrijdag en zaterdag hun avond beginnen met een Doelen driegangenmenu vanaf €35 of juist de avond gezellig afsluiten na een concert met een borrel en een hapje.
De Doelen is voor deze nieuwe horecaplek een samenwerking aangegaan met het Zadkine Hospitality College. Samen worden verschillende leer-werktrajecten ontwikkeld, waarbij leerlingen na een zogenaamde 'beroepsbegeleidende leerweg' bij de Doelen aan de slag kunnen gaan als gastheer/vrouw of kok.
De talrijke fans van Maher al Sabbagh kunnen gerust zijn, ook de populaire top chef gaat aan de slag in de Doelen Keuken. Hij gaat een belangrijke rol spelen in de beroepsbegeleidende leerweg.
Maatschappelijke rol
Directeur de Doelen Janneke Staarink: "Ons team leert iedereen in dit traject de fijne kneepjes van het hospitality en horeca vak en onze bezoekers komen in aanraking met het talent van de toekomst."
Perry van Milt, directeur van het Zadkine Hospitality College: "Met deze unieke samenwerking dragen Zadkine en de Doelen actief bij aan de sociaal-maatschappelijke opgave van onze regio en onze inwoners. We creëren een uniek aanbod voor iedereen om snel praktijkervaring op te doen en een waardevol diploma te halen in een sector waar veel vraag is naar goed geschoold personeel."