donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

16
jul

Youssef wint leeswedstrijd

(door incidentele auteur)

Drie kinderboekenschrijvers vertelden op 11 juli in de Centrale Bibliotheek , voor een publiek van 40 basisschoollleerlingen, uit en over hun eigen werk: Thijs Goverde, Niki Smit (de schrijfster van100% Coco) en Helen van Vliet. Het was weer geweldig en de kinderen hebben enorm genoten. Ze waren er zeer enthousiast mee, stelden soms onschuldige vragen zoals: “Hoeveel kilo boeken moet je schrijven om rijk te worden?”  Youssef was trots op de roman waaruit hij voorlas: Oliver Twist van de wereldberoemde Engelse schrijver Charles Dickens. Thijs maakte een opmerking: “Wow! Dat is een hoge literatuur! Heb jij dat zelf uitgekozen?”

De winnaar werd een 12-jarige jongen, Youssef Amghar. De tweede prijs ging naar Maysara, een 11-jarig meisje. Er werd gelachen, er werd bewonderd en genoten, en na afloop stroomde een publiek vol lachende gezichten de zaal uit.

Leeskoning

Het kinderproject ‘LEESKONING’ is een veelzijdig, literair educatief project voor scholieren (vooral voor de achterstandskinderen van allochtone ouders) en gaat het hele jaar door in de Centrale Bibliotheek; voorlezen, literair toneel, leesbevordering, begrijpend lezen, workshops met kinderboekenschrijvers. 

Corona

Nederland is sinds begin juni na een half jaar deels uit de lockdown en zondag 11 juli was er een literaire middag voor de kinderen van het kinderprogramma ‘LEESKONING’! Met deze literaire middag vierde ‘LEESKONING’ de zomer van 2021. Het publiek werd ondergedompeld in een bad van verhalen en lezingen.

Een leerzame en vrolijke dag voor basisschoolleerlingen, met name voor (allochtone) achterstandskinderen: lezingen van drie bekende kinderboekenschrijvers en een spannende voorleeswedstrijd! Tja, veertig kinderen in de zaal … Meer mag je er vanwege de coronamaatregelen nog niet hebben in een kleine binnenruimte.

Lees meer over:

kinderen
Deel dit bericht met je vrienden!