donderdag 17 juni 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

15
aug

Kies voor het juiste simonly abonnement dat past bij jouw verbruik

(door samenwerking met Overstappen)

Diverse sim only abonnementen
Telecomproviders bieden tegenwoordig diverse simonly abonnementen aan. Je kunt het abonnement kiezen dat het beste past bij jouw bel- en appgedrag. Geen zin om 24 maanden lang vast te zitten aan het abonnement? Kies dan voor sim only maandelijks opzegbaar. Je bestelt, in tegenstelling tot een mobiel abonnement, een losse simkaart die je in een apart gekocht toestel stopt. Sim-only abonnementen hebben veel opties als het om internet, bellen en sms’en gaat. De meeste providers bieden bundels aan met onbeperkt bel/sms en een groot aantal gigabyte aan mobiel internet op 4G snelheid. Ook 5G internet is in opkomst en zal snel onderdeel uitmaken van het netwerk van verschillende telecom providers.

Verschil mobiel abonnement en sim only
Met een mobiel abonnement ga je naast alleen een simkaart ook een lening aan voor een telefoon. Het zogeheten toestelkrediet. Met alleen een simkaart, de simonly ga je geen lening aan maar wel een contract voor een minimum aantal maanden behalve bij sim only maandelijks opzegbaar. Bij een mobiel abonnement vind tevens een registratie plaats bij het BKR als de lening 250 euro of meer bedraagt. Dit is een positieve registratie puur om kredietverstrekkers in te laten zien hoeveel leningen consumenten al hebben lopen en hen te beschermen tegen schulden doordat ze meer lenen dan dat ze daadwerkelijk terug kunnen betalen. Indien je bijvoorbeeld een nieuwe smartphone wilt in combinatie met een sim abonnement kies je zelf de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen voor het toestel. Je kunt het toestel deels in één keer betalen en de rest lenen waardoor het toestelkrediet lager wordt.

Sim-only schuldenvrij
Alleen een simkaart abonnement heeft dus grote voordelen ten opzichte van een mobiel abonnement. Ze zijn goedkoper en schuldenvrij. Indien je een sim only abonnement afsluit van 24 maanden ben je verplicht tijdens deze termijn je aan de betaling te houden. Maar dit is officieel geen lening. Je kunt vaak kiezen uit verschillende aantallen data 1GB, 2, 5 en 10GB worden veel aangeboden. Als je weinig belt kun je kiezen voor 100-200 minuten. Als je veel belt kun je kiezen voor onbeperkt. Ook bieden sommige providers onbeperkt internet aan tegen scherpe tarieven. Vaak kun je per keer gratis data aanvullen in dit geval. Veel bundels zijn in pakketten opgenomen en voorzien van hoge kortingen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!