donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Insectenhotel Foto IJsselkids
03
sep

IJsselkids Kinderopvang vangt nu ook insecten op

(door incidentele auteur)

Tegenwoordig zijn er steeds minder plekken waar insecten een nest kunnen maken. Daarom helpen kinderen van IJsselkids deze dieren. Op iedere locatie hangt nu een insectenhotel. Een mooie plek voor een nieuw nestje.

Insectenhotel

Geliefd en vervloekt in de zomer: insecten. Maar wat doen ze in de winter? Zonder bloemen die voedsel geven, kruipen insecten dan onder de wol? Daarover leren de kinderen. Maar ook dat het voor insecten steeds lastiger is in Nederland om een winterslaapplek te vinden. “Kinderen vinden dieren reuze interessant”, zegt Jolene Konijnburg, locatiemanager De Beestenboel. “En ze willen graag helpen.” Insectenhotels bieden de oplossing. Een heerlijk plekje voor insecten om te overwinteren. Maar ook om een nieuw nest te bouwen. Vooral lieveheersbeestjes en vlinders maken hier gebruik van, samen met bijen en wespen. “De kinderen kijken er vol bewondering naar!”, zegt Jolene.

 

“Hoeveel stippen tel jij?”

“Bijzonder hè, als er ineens een lieveheersbeestje op je hand zit”, zegt Jolene tegen Sem van drie met zo’n rood-met-zwarte-stippen-insect op zijn vinger. “Hoeveel stippen tel jij?” “Ehm … 1, 2, 3”, telt Sem. “Het kriebelt.”

“Samen kijken en leren wij over de dieren en de natuur”, zegt Jolene. “Bij IJsselkids weten we dat natuurbeleving en buitenspelen belangrijk zijn voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en natuur is de basis van ons bestaan. Kinderen zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde. Niet voor niets zijn gezonde voeding, voldoende beweging, duurzaamheid en veel naar buiten vier natuurlijke speerpunten binnen de organisatie.”

Samenwerking

De insectenhotels worden gemaakt door Rotterdam Inclusief. Rotterdam Inclusief is er voor Rotterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om te gaan of blijven werken. Zij coachen en begeleiden 2.500 medewerkers naar passend werk.

Over IJsselkids

IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht, Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Ze bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids is een belevenis voor ieder kind. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

 

Lees meer over:

kinderopvang insectenhotel
Deel dit bericht met je vrienden!