donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

hotel_New_York_HAL Foto Quistnix cco
07
jul

Hotel New York opent Kamer 1.35

(door incidentele zakelijke auteur)

Hotel New York heeft in samenwerking met Escape Room Designer hotelkamer 1.35 omgetoverd. Vanaf vrijdag 16 juli is het mogelijk om de nieuwe experience te spelen die het verhaal vertelt van de voormalige kapitein van de Holland Amerika Lijn en zijn mysterieuze koffer.

Kamer 1.35 is elke vrijdag t/m zondag geopend om met een groep van maximaal 4 personen te spelen. De kamer gaat 95 euro kosten. De deelnemers worden uitgedaagd om binnen 60 minuten het mysterie op te lossen in de kamer waar vreemde dingen gebeuren.

Verhaal Kamer 1.35

Marinus de Ruijter was kapitein op de Holland Amerika Lijn. Om de maand kwam hij aan wal in Rotterdam via de naastgelegen Cruiseterminal. Kapitein de Ruijter was een vaste gast bij Hotel New York en verbleef vaak in kamer 1.35.

De kapitein checkte altijd eind van de middag in bij Hotel New York. Zo ook 25 jaar geleden. De hotelportiers stonden klaar om te koffer van de kapitein naar boven te brengen en al snel kwamen zij erachter dat de koffer deze keer wel erg zwaar was. De kapitein zag de blikken van de hotelporties en zei snel: “ach heren, ik breng de koffer wel zelf naar boven. Er zitten zoveel belangrijke spullen in.” De kapitein bedankte de hotelportiers en hij nam de koffer mee naar de kamer.

Na drie nachten Hotel New York was het weer tijd om terug te varen naar New York. De kapitein liep naar beneden over de grote blauwe trap om uit te checken. “Dames, ik heb weer heerlijk genoten, alleen dit keer voelde ik de tocht door de kamer trekken en werd ik midden in de nacht wakker van rare geluiden. De kluis stond ook ineens open. Sorry dames ik heb haast, het schip vertrekt bijna, tot de volgende keer!” Hij groette de dames en vertrok via de draaideur naar buiten. Verslagen en vol vragen, bleven de dames van de receptie achter… Hoe het verhaal verder loopt, ga je ervaren bij het spelen.

Meer informatie is te vinden op de website van Hotel New York 

 

Lees meer over:

Hotel
Deel dit bericht met je vrienden!