donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Kuyls Fundatie Foto courtesy Dudok
26
aug

Dudok Horeca Groep neemt Kuyl's Fundatie Rotterdam-Kralingen onder haar vleugels

(door een van de redacteuren)

Het monumentale pand is een echte eyecatcher aan de 's Gravenweg, maar de maatschappelijke geschiedenis hiervan is bij vele mensen onbekend. Het initiatief voor het eerste hofje werd genomen door Anthony en Anthonetta Kuijl. Zij lieten in hun testament opnemen dat het grootste deel van hun nalatenschap bestemd was voor een instelling voor weduwen en oudere vrouwen. Ook werd daarin opgenomen dat dit de Kuijl's Fundatie zou gaan heten. Het hofje was niet bedoeld voor dames met geld. Bewoonsters van het hofje kregen kosteloze inwoning en een uitkering van fl. 100,- per jaar. De dames moesten bovenal van onbesproken gedrag zijn. Vandaag de dag wonen er nog steeds alleenstaande vrouwen, maar worden niet alle regels meer nageleefd. Al is er wel nog steeds een wachtlijst en een ballotage.

Landgoed Vredenoord

Vanaf 1 augustus is de Kuyl's Fundatie in Kralingen onderdeel van het portfolio van Dudok. Dit historische pand aan de 's-Gravenweg 71 in Rotterdam-Kralingen is een locatie met een unieke geschiedenis, waar de originele elementen en sfeer tot op de dag van vandaag zijn behouden. Gelegen op landgoed Vredenoord vindt u dit prachtige landgoed; een oase van rust en groen midden in Rotterdam, sfeer en stijl omarmd door de rijke geschiedenis van Kuyl's Fundatie.

 Op deze locatie zal Dudok bruiloften en partijen verzorgen voor groepen tot circa 100 personen. Hierbij zal ten alle tijde rekening gehouden worden met de monumentale waarde en historie van het pand. 

 Kuyls Fundatie   Foto courtesy Dudok

Geschiedenis van de Kuyl's Fundatie

 Kuyls Fundatie   Foto courtesy Dudok

De Kuyl's Fundatie is één van de weinige hofjes die Rotterdam deze tijd nog rijk is. Ooit gebouwd aan de Schiekade, maar begin jaren '70 van de vorige eeuw, steen voor steen verplaatst naar Kralingen. Een deel van het oude gebouw staat in Dordrecht bij de Grote Kerk en is al enige tijd eigendom van Dudok Real Estate, aandeelhouder van Dudok Horeca Groep. 

Over Dudok Horeca Groep
Dudok Horeca Groep is al meer dan 30 jaar een gevestigd merk in de Nederlandse horeca, evenementenbranche en wereld van patisserie. Er werken meer dan 300 mensen in horeca- en evenementenlocaties, eigen patisseriewinkels en bakkerij in verschillende vestigingen in de steden Rotterdam, Den Haag, Arnhem en Amsterdam. Contact  via e-mail kuylsfundatie@dudok.nl of telefoon 010-2908446 
 

Lees meer over:

Kuyl's Fundatie
Deel dit bericht met je vrienden!