zaterdag 25 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

ZOHO: Ontwikkelaars gezocht

23 november 2018 (de Redactie)

Woningcorporatie Havensteder en gemeente Rotterdam starten binnenkort met de zoektocht naar een ontwikkelaar voor het Zomerhofkwartier (ZOHO). Samen met de ZOHO Citizens, een actief en betrokken collectief van ondernemers in het gebied, zijn de kaders voor het nieuwe ZOHO bepaald.

Mede door de inzet van ondernemers is ZOHO op de kaart gezet! Waar de wijk, ingeklemd tussen de Heer Bokelweg, Teilingerstraat, de Hofbogen en de Noordsingel, eerst een in zichzelf gekeerd bedrijventerrein was, is het nu een levendige en bruisende stedelijke buurt waar gewerkt wordt.

Naast werken, gaan we straks ook wonen in ZOHO. In ZOHO staan straks woningen voor iedereen. Van sociale huur tot koop. In ZOHO is ruimte voor kleinschalig, creatief ondernemerschap. Het nieuwe ZOHO bouwt voort op het huidige karakter: creatief, ondernemend, pionierend en experimenterend. Uitgangspunt is dat de energie van nú behouden blijft.

De zoektocht naar een ontwikkelaar start in december. In de zomer van 2019 moet duidelijk zijn wie de herontwikkeling van ZOHO gaat uitvoeren. Fakton Development begeleidt de aanbesteding.

Deel dit bericht met je vrienden!