woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Zero-tolerance tijdens jaarwisseling

5 december 2008 (de Redactie)

Tijdens de jaarwisseling zal er in Rotterdam een Zero Tolerance beleid worden gevoerd. Politie, justitie, gemeente en RET zullen daarbij nauw samenwerken, ook om geweld jegens hulpverleners te voorkomen. Ook krijgen bekende raddraaiers vooraf een politieman op bezoek, die hen waarschuwt dat er niets zal worden getolereerd. Sommigen krijgen ook een waarschuwingsbrief toegestuurd.


Er zullen tijdens de jaarwisseling extra agenten worden ingezet en ook zogenaamde videoteams, die bewijsmateriaal verzamelen indien er toch trammelant ontstaat. Ingangen van metrostations en parkeergarages worden afgesloten. Prullenbakken, containers en bouwmateriaal worden zoveel mogelijk verwijderd. Ook zullen op sommige plekken drank-en snoepautomaten met platen worden afgedekt. Aan winkeliers wordt gevraagd rondslingerende goederen op te ruimen.

De rechtbank heeft al extra zittingen gepland om snelrecht te kunnen toepassen. Vorig jaar werd er voor 550.000 euro aan gemeentelijke eigendommen vernield. De brandweer moest meer dan nd keer uitrukken. Rotterdam verwacht veel bezoekers. In het centrum vindt voor de tweede maal de Nationale Nieuwjaarsnacht plaats. Vanaf 20. 00 uur treden dj’s en artiesten op.

Deel dit bericht met je vrienden!