zaterdag 22 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Zeldzaam optreden van dichter Frans Vogel

27 mei 2009 (de redactie)

Op zondag 31 mei (Eerste Pinksterdag) om 16.00 uur in zaal De Unie aan de Rotterdamse Mauritsweg 34/35 is het eindelijk weer zo ver: ‘Een zeldzaam optreden van dichter/performer Frans Vogel (73)’.

Samen met het muzikale kwartet van Barend Petersen (sax), Ed Baatsen (piano), Henk de Ligt (bas), Arnoud Gerritse (drums), plus een mystery guest.
De naam van Frans Vogel blijft onlosmakelijk verbonden met die van de Russische Amerikaan Charles Bukowski. Het was de Rotterdamse dichter Rien Vroegindewey die Vogel kwalificeerde als ‘de Bukowski’ van de Rotterdamse underground.

Dichter Hans Sleutelaar (zijn halve leven lang de literaire coach door dik en dun van de schrijver Cor Vaandrager) karakteriseerde de debuutbundel ‘Te gek moment’ van Vogel als ‘een zwik volwassen, gezonde poëzie’.

Sleutelaar schreef aan Frans Vogel onder meer: ‘Wat je werk oorspronkelijk maakt, ik bedoel: uit duizenden herkenbaar maakt is de onnavolgbare mengeling van zin met onzin, ernst met humor, het banale met het verhevene. U zult dat zelf ontdekken!’
Waar Vogel thans zelf aan toevoegt: ‘Kom luisteren: From ear to eternity’.

 

Deel dit bericht met je vrienden!