zaterdag 18 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Verwoeste Stad van Zadkine bij verplaatsing in 1956 Foto Bert Verhoeff / Anefo 1956

Zadkine (Podcast)

13 mei 2021 (een van de redacteuren)

In circa 15 minuten hoort u achtergronden, wetenswaardigheden, ludieke anekdotes en citaten over het beeld De Verwoeste stad van Ossip Zadkine. Het verhaal wordt afgewisseld met fragmenten van dichters - in deze aflevering is dat Jana Beranova - en artiesten. Ook opgenomen is een fragment van het Polygoon-journaals destijds over de onthulling van het beeld in 1953. Rotterdam-liefhebber Herco Kruik dook in de verhalen van het  kunstwerk dat symbool staat voor de stad en maakte de podcast.  

In de podcast wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van het beeld, de bijnamen die eraan zijn gegeven en de controverse over de locatie op Plein 1940. 

In de komende maanden verschijnen tien afleveringen in deze podcastreeks over Iconen van Rotterdam waarin het verhaal wordt verteld van enkele karakteristieke bruggen, gebouwen en kunstwerken. En dat opse Rotterdams, dus zonder al te veel poespas, maar wel met de nodige humor en anekdotes. Aan bod komen onder andere de Erasmusbrug, de Euromast, het ss Rotterdam, het Witte Huis en Kabouter Buttplug. Ook De Hef, De Kuip en het Groothandelsgebouw staan op de nominatie. De reeks podcasts informeert op een laagdrempelige, humoristische en vooral Rotterdamse wijze over het erfgoed van de stad.

 

 

EN MORGEN -

Zie ook:

Lees meer over:

Podcast Zadkine
Deel dit bericht met je vrienden!