zaterdag 25 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Woordnacht op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober in Rotterdam; Thema is 'De terugkeer van de wolf'

17 juni 2020 (de redactie)

De vijfde editie van Woordnacht gaat plaatsvinden op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober in Rotterdam. Meer dan ooit zal in 2020 de actuele Nederlandstalige literatuur worden gepromoot. Zoals ieder jaar met optredens van vele schrijvers, dichters en performers uit Nederland en Vlaanderen. Met spannende gesprekken, nieuw verschenen boeken en exclusieve voorstellingen die alleen in Woordnacht zijn te zien. Feestelijk en verrassend. In samenwerking met Arminius, Theater Rotterdam Schouwburg, Boekhandel Donner en andere culturele podia in het centrum van de stad.

De voorverkoop voor Woordnacht 2020 gaat komende maand van start. Bij reserveringen wordt rekening gehouden met het coronavirus. Mocht het festival niet door kunnen gaan, dan wordt de ticketprijs geretourneerd. De organisatie denkt echter dat de kans groot is dat het festival wél door kan gaan.

De terugkeer van de wolf is het thema van Woordnacht 2020. Het festival viert de komst van de wolf in Nederland, maar breekt vooral een lans voor onze eigen animale kanten, in een samenleving die steeds meer vervreemd is van de natuur en elke vorm van onbeheersbaarheid wil reguleren. Woordnacht nodigt schrijvers, dichters, filosofen, wolvenkenners en kunstenaars uit in een festival dat zich artistiek laat inspireren door de wolf en op de veranderende opvattingen over mens en dier.

Maar er is ook aandacht voor 75 jaar bevrijding, veelbesproken debuutromans, Nederlands en Vlaamse spoken word in de Rotterdamse Schouwburg, theater en muziek. Een aantal van de programma’s op 2 en 3 oktober staan al aangekondigd op www.woordnacht.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!