dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

‘Woordnacht komt terug’

24 oktober 2016 (de Redactie)

De tweede editie van Woordnacht is een groot succes gebleken: met drukbezochte voorstellingen, interviews, debatten en performances tot in de late uren.

Verrassend, uitdagend, overrompelend: dat waren de reacties van de vele bezoekers die op zaterdag 8 oktober het festival meemaakten.

Er waren in totaal zo’n zevenhonderd bezoekers.

We kijken terug op een geweldige nacht.


Waarin genoten werd van een bevlogen eerste Anna Blamanlezing door Kristien Hemmerechts, van grand old man Armando die in Mensenpraat van OT Rotterdam zijn eigen teksten vertolkte, van bruisende performances in Het Verhalenhotel, een gemotiveerd debat over Verplichte Literatuur in het onderwijs, een culinair tafelgesprek met fijnproevers Ronald Giphart en Frank van Dijl, topauteurs in discussie aangespoord door een eigenzinnige Bram Peper – teveel om in één adem te noemen.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen om van deze Woordnacht een geslaagd evenement te maken inclusief auteurs, artiesten, gespreksleiders, podia, vrijwilligers en niet in de laatste plaats onze bezoekers. Woordnacht kijkt al vooruit naar 2017. Dan zal het festival twee dagen duren. Zodat nog meer mensen kunnen genieten van een veelzijdige en spannende programmering waarvoor de eerste nieuwe plannen klaarliggen.

Heel graag tot volgend jaar.

Hans Sibarani, festivaldirecteur.

Fotograaf: Twan de Veer.

Deel dit bericht met je vrienden!