donderdag 19 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Burgemeester Aboutaleb en de 273 wijksraadsleden Foto Eric Fecken / Gem. R'ram

273 leden van 39 Wijkraden officieel beëdigd

28 april 2022 (een van de redacteuren)

Burgemeester Aboutaleb heeft deze week 273 wijkraadsleden officieel beëdigd. Ze hebben allemaal de eed afgelegd of een belofte gedaan op het Rotterdamse stadhuis. De 39 Rotterdamse wijkraden zijn hiermee een feit.

De komende vier jaar gaan de wijkraadsleden meedenken en meebeslissen over wat hun wijk nodig heeft. Ze verzamelen ideeën van buurtgenoten, ondernemers en andere partners in de wijk. Met die ideeën maken zij samen met de gemeente en het wijknetwerk plannen en zien erop toe dat die worden uitgevoerd. 

Diepe buiging

Wethouder Vermeij (onder andere Wijken): 'Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat jullie met zovelen bereid zijn om op te komen voor je wijk en daarmee voor Rotterdam. Dat is een diepe buiging waard. Jullie gaan ervoor zorgen dat de geluiden uit de wijk, in al hun variaties en toonhoogtes, gehoord gaan worden. In de wijk, in de stad en op de Coolsingel. Met jullie is de Wijk aan Zet. Trek aan de bel als er iets niet goed gaat. Bij onze wijkmanagers, bij de gemeenteraad of bij het stadsbestuur. Doe dat, want daarmee houd je ons wakker en scherp.' 

Nieuwe wijkdemocratie

De wijkraden zijn onderdeel van Wijk aan Zet, de nieuwe wijkdemocratie waarin bewoners meer kunnen meedenken en meebeslissen over hun eigen wijk. Ze brengen ideeën van wijkbewoners, organisaties en partners in de wijk bij elkaar en maken afspraken met de gemeente over wat hun wijk nodig heeft. Dit kan via de wijkraden en ook via het participatieplatform Mijn.Rotterdam.nl, waar bewoners hun mening kunnen geven over gemeentelijke projecten en kunnen stemmen op bewonersinitiatieven.

Zie ook:

Lees meer over:

wijkraad
Deel dit bericht met je vrienden!