woensdag 8 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Achter elk plaatje schuilt een Port story Foto Kees THorn

Wereldhavendagen en Inholland zenden dit weekend Port Stories uit

4 september 2020 (de redactie)

Met ‘Port Stories 2020’ zet Stichting Wereldhavendagen dit weekend de Rotterdamse haven in het zonnetje. Het online evenement krijgt bovendien het hele weekend zijn eigen radiostation: Port Stories Live, dat werd opgezet in samenwerking met onderwijspartner Hogeschool Inholland Rotterdam.

Port Stories Live zendt nog uit op zaterdag 5 september tussen 10:00 en 18:00 uur live uit vanaf de vierde verdieping van het Nieuwe Luxor, uitkijkend over de Erasmusbrug en de Nieuwe Maas. Luisteraars kunnen afstemmen op 93.9FM of de website van de Wereldhavendagen om mee te luisteren en te kijken met de livestream vanuit de studio.

Port Stories Live
De programmering van Port Stories Live bestaat uit reportages, interviews en muziek en is volledig samengesteld door de studenten van Hogeschool Inholland. Er zijn reportages bij verschillende bedrijven in de haven, zoals Matrans, Dimco en ExxonMobil. In de uitzending zal regelmatig live worden overgeschakeld naar een reporter op locatie, zoals Spido of het Maritiem Museum. Ook zijn er interviews in de studio en liveoptredens van verschillende artiesten te horen.

De studenten worden bijgestaan door een keur aan ervaren radiopresentatoren: Bas van Nimwegen (Q-music), Andres Odijk (NPO 3FM), Rutger Radstaake (NPO Radio 2), Jaimy de Ruijter (NPO FunX), Olivier de Neve (NPO KX), Lars Wijnhoven (Radio Capelle) en Sander Breukhoven (Exxact Barendrecht). Op zaterdag 5 september van 14:00 tot 17:00 uur schuiven bovendien drie studenten aan in de studio van radio Rijnmond als ‘sidekick’.

Jongeren en studenten
“Wij vinden het heel belangrijk om jongeren bij onze activiteiten te betrekken en werkten al regelmatig prettig samen met Inholland,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “Wij willen studenten en jongeren laten zien welke mogelijkheden en kansen de haven biedt. En wie kan dat ze beter vertellen dan hun leeftijdsgenoten?”

“Onze studenten leren het meest van het aanpakken van een écht project,” zegt Rutger Boxhoorn, docent Radio bij Hogeschool Inholland en begeleider van het project. “De samenwerking met Stichting Wereldhavendagen is voor hen een mooie kans om échte verantwoordelijkheid te dragen en zo in de praktijk iets nieuws te leren.”

Port Stories Live is op vrijdag 4 en zaterdag 5 september van 10:00 tot 18:00 uur te beluisteren én te bekijken via de website van de Wereldhavendagen en 93.9FM.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 43e editie vindt in verband met COVID-19 niet plaats als publieksevenement.

Onder de naam 'Port Stories 2020' wordt op 4 en 5 september 2020 de Rotterdamse haven op diverse manieren in het zonnetje gezet. Zo is er op zaterdag 5 september van 10:00 tot 18:00 uur de Digital Port Day, waarbij de website en sociale media van de Wereldhavendagen de hele dag in het teken staan van talloze bijzondere havenverhalen en hoogtepunten van vorige edities van het evenement. 

De hoofdsponsors/-partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie op wereldhavendagen.nl.

Zie ook:

Lees meer over:

Wereldhavendagen haven onderwijs
Deel dit bericht met je vrienden!