donderdag 26 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Wereldhavendagen door de lens van Rinus Vuik

11 september 2018 (door de Redactie)

De Wereldhavendagen trokken ook de afgelopen editie heel veel belangstelling, dit onder wisselende weersomstandigheden.

De zaterdag had over het mooie weer niet te klagen en de kades op zowel de rechter en linker Maasoever stroomden vol met vele duizenden dagjesmensen.

Het zicht op de Maas was op de Willemskade prima, maar het tegenovergestelde was het geval voor hen die de Wilhelminakade kozen als plaats om goed zicht te hebben op de Maas waar alles zich afspeelde!


Ai, wat een (achteraf) slechte keuze, was maar op de Willemskade gebleven, want aan de Wilhelminakade lag een groot cruiseschip afgemeerd dat het zicht op het water ontnam.

Foto hierboven: Cruise schip 'Magellan'ontnam bijna alle zicht op de Maas aan de Wilhelmina kade! (Bron foto: Rinus Vuik)

Zelfs dit schip voorbij gelopen lagen er nog twee schepen te wachten en was het afstruinen van de kade een tevergeefse inspanning.

Heel fijn als je dat met (kleine) kinderen moet overkomen.

Op een gegeven moment, zo rond 12.00 uur was het aantal bezoekers dat de kade verliet groter dan dat van het betredende aantal en dat vanwege een slechte planning van de organisatie.

Een hierop aangesprokene reageerde vrij laconiek, haalde de schouders op en zei uiteraard dat hij er niets aan kon doen. Uiteraard had hij gelijk en zei dat het aandoen van cruiseschepen in Rotterdam een commercieel gebeuren is dat voorrang geniet.

Dat kan wel zijn, maar dan wordt/is er wel heel slordig gepland door de organisatie van dit onderhand déjavu spektakel met weer een entering van een schip dat drugs vervoert.

Een kopie van verleden jaar en zelfs jaren hiervoor, en dus niet langer een spektakel voor de Rotterdammers die getrouw ieder jaar naar de Maas trekken.

De Wereldhavendagen is toe aan nieuwe uitdagingen en spectaculaire, niet eerder vertoonde elementen, uiteraard zonder een cruiseschip aan de Wilhelminakade.

Het deze keer geplaatste reuzenrad op het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug is een stap in de goede richtng, evenals de (kleinschalige) kinderhoek waar kinderen kunnen tekenen en kleuren.

Dus organisatie....er is (heel veel) werk aan de winkel!

Bron foto's: Rinus Vuik.

Deel dit bericht met je vrienden!