zondag 5 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

€Weggeefdag’ was succesvol en feestelijk

8 april 2014 (door Jim Postma)

De eerste ‘Weggeefdag’ voor de armen in de Maxkringloopwinkel afgelopen zondag is een groot succes geworden. Als zoete broodjes werden allerlei items gratis de zaak uitgedragen, zoals bedden, matrassen, kasten, koelkasten en televisies. Tussen 12.00 uur en 16.00 ’s-middags hebben zeker zo’n honderd minder kapitaalkrachtige Rotterdammers de kringloopwinkel in de Jacob Loisstraat bezocht en er hun slag geslagen.

 

Volgens de initiatiefnemer Patrick van Straten, die wekelijks ook vele woningontruimingen in de stad verricht, zijn vele mensen blij gemaakt met ‘hoogwaardige spullen’.

 

 

 

Patrick van Straten: 'Er waren vele bijstandsgerechtigden uit alle delen van Rotterdam, ook hier uit de Provenierswijk.'Van Straten: ,,Hierbij waren vele bijstandsgerechtigden uit alle delen van Rotterdam, ook hier uit de Provenierswijk. Waar wij konden hebben wij hen ook geholpen met vervoer. Er waren vele vrijwilligers bij betrokken die grote goederen zoals bedden en koelkasten in woningen hebben gedragen. Het was voor ons in meerdere opzichten een bijzonder feestelijke dag.’’


De Maxkringloopwinkels willen dit initiatief een vervolg geven door op meerdere zondagen deze ‘Weggeefdagen’ te organiseren. Naast de Voedselbanken blijkt hier grote behoefte aan te bestaan.

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road