woensdag 24 februari 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

€Wees jezelf’ is modetrend Bijenkorf

20 maart 2016 (Marcella Deen)

De Bijenkorf heeft onlangs in de Rotterdamse Laurenskerk de nieuwe voorjaar- en zomercollectie 2016 met modellen gepresenteerd. Het warenhuis is daarmee een andere weg ingeslagen met het afschaffen van de bekende ‘Drie Dwaze Dagen’.

‘De Bijenkorf wil meer klantgericht zijn door persoonlijk contact en meer dienstverlening’, aldus de visie over de nieuwe trend.

Laurenskerk
De show in de Laurenskerk was nagenoeg uitverkocht. Het zeer gevarieerd publiek, de meeste dertigers en veertigers met nog ouderen daarboven bestond voornamelijk uit de zogenaamde Bijenkorf-privilegekaartenhouders. Liesbeth van Hout hield een korte presentatie over de modeshow.

Foto's: Rinus VuikHet ging om een knipoog naar de 70ties, toen alles kon en mocht qua stijl. De show liet volgens dit concept meer eenvoud zien dan allure. ‘Freedom of Fashion’ is daarin het pleidooi.
Volgens de Bijenkorf mogen wij weer ‘op onze strepen gaan staan’. Een van de kenmerken in de ontwerpen is sportief te bewegen in casual design.

Ontvangst
De nieuwe filosofie van De Bijenkorf in het ‘meer klantgericht zijn’ was direct te merken in de ontvangst in de Laurenskerk, de PR, organisatie en de ‘after sales’. Goed georganiseerd, een verzorgde opstelling met behulpzaam en oplettend personeel.
Dit resulteerde onder het publiek zeker tot tevreden klanten. Na afloop van de show was er voor iedereen een gewaardeerde ‘goodie bag’. Met daarbij een uitnodiging om bij vertoon van de ‘bag’ een hapje en een drankje te halen op de dames- of herenafdeling in de Bijenkorf.
Al met al resulterend in het advies van het warenhuis in de trend: ‘Wees u zelf. Alles mag en alles kan. Vrijheid in persoonlijkheid in alles wat u draagt’.

Een kleine kanttekening nog: het merendeel van het publiek was 40 jaar oud of ouder. De modellen die de nieuwe trend toonden waren tussen de 17 jaar en 30 min. Wellicht een verbeterpuntje voor de volgende showcase.
Het was in ieder geval over het geheel genomen een geslaagde en leuke Bijenkorf-missie.

(Marcella Deen neemt voor Rotterdam Vandaag & Morgen uiteenlopende zaken onder de loep. De van oorsprong Amsterdamse woont sinds 1999 in Blijdorp. Zij heeft zelfstandig programma’s geproduceerd voor een lokaal televisiestation in Amsterdam met een hoge kijkdichtheid. Ook heeft zij menig project mede opgezet in het cultuur- en kunstwereldje in de jaren 90.)

Bekijk op uw gemak de impressie van onze fotograaf Rinus Vuik van deze smaakvolle modegebeurtenis.

 

 

 

 

 

Foto Rinus Vuik
Deel dit bericht met je vrienden!