maandag 6 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Watjes zijn het, die Leefbaren

28 januari 2009 (de redactie)

Wilders loopt door het Oude Westen in hartje Rotterdam. In de hoop te worden uitgescholden. Zou prachtige publiciteit opleveren. Het lijkt alsof hij de vijand opzoekt. Helaas zonder een goed gesprek aan te gaan. Het is niet zo lekker discussiëren als een paar kleerkasten om je heen staan. Voor Wilders niet, maar ook niet voor de vijand.

De geblondeerde zwartharige PVV-leider liet pas weten, dat hij van Rotterdam een speerpunt wil maken. Hij wil - zoals Fortuyn - meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in deze stad. Een opstapje naar meer landelijk succes. Hij moet zich in deze arbeidersstad profileren. Zou hij daarom deze week zo maar - met voorkennis van sommige media - in een levensgevaarlijke oude Rotterdamse wijk hebben rondgelopen?

Je hoort Leefbaar Rotterdam tandenknarsen. Een beetje paniek. Wat moeten ze doen? Nog meer kankeren op links en moslims of juist iets genuanceerder? Moeten ze hem rechts of links inhalen? Wilders wil niet met Leefbaar samenwerken. Inmiddels heeft Rita Verdonk zich ook gemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdam wordt een proeftuin voor de partijen van het ongenoegen. Leuk, dat maakt de verkiezingen alleen maar interessanter.

Als het aan Rita ligt wordt iedere andere taal dan Nederlands op straat verboden. Wilders wil op straat het leger inzetten. Zou hij weten dat in het leger ook moslims dienen? Leefbaar steekt daar schril bij af. Lees het partijprogramma. Vergeleken met Rita en Geert zijn ze uiterst links, genuanceerd en natuurlijk veel te slap. Dat blijkt wel uit het feit dat Sørensen en Pastoors gewoon zonder bewakers over straat kunnen lopen. Wat een watjes.


Deel dit bericht met je vrienden!