woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Dordtse reddingsbrigade Foto Port of Rotterdam

Waterstewards weer in de haven

3 april 2021 (de redactie)

Het komende paasweekend zijn op de Nieuwe Maas in Rotterdam de waterstewards voor het eerst dit seizoen weer actief. Ze moeten de waterrecreant vanaf het water helpen aan relevante informatie. De rol van de watersteward wordt vervuld door leden van de Dordtse Reddingsbrigade.

De aanwezigheid van de watersteward past in het beleid van het Havenbedrijf om de aandacht voor de pleziervaart te vergroten nu het steeds drukker wordt op het water in het centrum van Rotterdam.

RHIBS

De waterstewards varen in rhibs van de reddingsbrigade op twee plaatsen: bij de monding van de Maashaven en bij de Van Brienenoordbrug. Ze spreken daar de varende recreant aan en verstrekken informatie door het uitdelen van voorlichtingsmateriaal aan alle vaart behalve beroepsvaart. De betrokken watersteward behoort te beschikken over kennis van relevante wet- en regelgeving; plaatselijke bekendheid; bezit van Klein Vaarbewijs; een marifooncertificaat en goede contactuele eigenschappen.

Het is de bedoeling dat de waterstewards op piekdagen van het watersportseizoen de haven een handje helpen met hun aanwezigheid op het water.

Zie ook:

Lees meer over:

haven recreatie pleziervaart
Deel dit bericht met je vrienden!