woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Wandelen in Rotterdamse wijken

3 november 2014 (de Redactie)

In Kralingen-West is afgelopen week het 'Wandelwijk' programma van start gegaan. Wandelwijk is een nieuwe, gezonde manier om erfgoed in een Rotterdamse wijk te ontdekken.
Het arrangement bestaat uit een lunch van Leyla’s keukenhoekje, een presentatie over de geschiedenis van de betrokken wijk, en tenslotte een wandeling van 1-1,5 uur langs erfgoed en verborgen wijkschatten.


De ‘verrassingstocht’ door Kralingen-West leidde langs onder meer de Brandgrens, stadsvernieuwingsgebied, het Oostelijk Zwembad en de Oostzeedijk. De deelnemers gingen na een warme lunch op pad en waren verrast door de vele onbekende plekjes onderweg.
,,Je rijdt wel eens langs zijstraten, maar ziet dan niet echt wat voor bijzondere panden er nog staan,’’ aldus één van de deelnemers. De combinatie van lunch met beweging werd ook gewaardeerd: ,,Je traint die lekkere lunch er zo gelijk weer af…’’

Programma in november

'Wandelwijk' wordt de komende maand in Kralingen aangeboden op woensdag 12, 19 en 26 november, telkens van 13.45 tot 16.30 uur in de Frits Ruysstraat 50-D. Er zijn drie verschillende wandelroutes door de wijk.
Aanmelden uiterlijk de voorafgaande maandag 12.00 uur bij Dik Vuik: dik.vuik@hetnet.nl of 0610 080 405. Op verzoek kan het arrangement ook op andere dagen en op locatie in andere wijken plaatsvinden. Informeer naar de mogelijkheden en groepskorting.Deel dit bericht met je vrienden!