dinsdag 26 januari 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto Noordereiland.org

VVD-wethouder Wijbenga: maximaal 640 statushouders per jaar naar Rotterdam

13 januari 2020 (de redactie)

VVD-wethouder Bert Wijbenga bepleit in een interview met de NRC om een quotum in te stellen voor het aantal statushouders dat jaarlijks naar Rotterdam mag. Hij noemt het getal 640 - d.w.z maximaal één statushouder per 1.000 inwoners. PvdA, GroenLinks en D66 hebben voor donderdag een actualiteitendebat in de Rotterdamse gemeenteraad aangevraagd. De partijen willen weten of VVD-wethouder Wijbenga nog het collegeprogramma wil uitvoeren.

De Rotterdamse integratiewethouder Bert Wijbenga (VVD) noemt dus een concreet quotum, anders dan CDA-minister Hugo de Jonge vorige week.

Bert Wijbenga: "Als iemand mij zegt: het is asociaal dat jij een grens stelt, dan zeg ik: het is asociaal géén grens te stellen. Want dan zeg je eigenlijk dat het allemaal wel kan en dat het wel goed komt."

Onbegrensde immigratie brent volgens Wijbenga risico's met zich mee voor gemeenten en vluchtelingen en legt het druk op sociale woningen, onderwijs en zorg. Het is daarom nodig dat gemeenten een eigen regie kunnen voeren door middel van een quotum.

 

Zie ook:

Lees meer over:

Politiek asiel vluchteling
Deel dit bericht met je vrienden!