maandag 16 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Vuile homo

22 december 2008 (de Redactie)
Pas nam ik op mijn fiets voorrang, waar ik dat beter niet had kunnen doen. Een zwart Golfje deed een poging tot doodslag door mij op de voorrangskruising bij de Heemraadsingel te walsen. Ik leef nog door een staaltje acrobatiek, dat ik niet kan navertellen. De man draaide zijn raampje open en schold mij met een Marokkaans accent uit: Vuile homo.

Na de eerste schrik moest ik grinniken. Ooit trapte ik op deze zelfde fiets rond de wereld. Ook door Turkije, Syrië, Jordanië, Egypte, Marokko enz. Door moslimlanden. Nog nooit ben ik door zo veel mannen benaderd. In het begin van mijn reis begreep ik al dat gesis in mijn richting niet. Totdat ik in een Turks stadje een avond wandeling maakte.

Het was gezellig druk in het centrum. Op een terras waar mannen aan waterpijpen lurkten, was het weer een gesis van jewelste toen ik langsliep. Ik wilde wel eens weten wat ze wilden. Zodra ik bleef staan, stond er een forse man op, een echte macho met een torso van drie keer de mijne in een strak t-shirt. Hij gebaarde dat ik achter hem aan moest lopen.

Hij maakte een opgewonden indruk. Hij liep met grote passen dwars door de drukke straat. Iedereen keek ons na. Ik volgde hem en vroeg me af wat er stond te gebeuren. Ik vermoedde dat hij drugs wilde verkopen. Maar hij wees naar een donker stadsparkje. Ik moest mee de bosjes in. Zijn strakke broek puilde uit. Hij trok aan mijn pols. Het kwartje viel en ik liep hard weg.

De rest van de tour door de moslimlanden bleef ik me verbazen over hoe openlijk mannen met me flirtten.

Ik sprak pas een vriend, een bereisde zeer herkenbare homo. Hij woont in Dubai. Ook hij kan dagelijks de bosjes in als hij dat zou willen. De liefhebbers van de mannenliefde zijn in Dubai allen getrouwd. Natuurlijk zijn zij geen homo's, ze doen het alleen maar een beetje voor de lol erbij. Zeggen ze. Zoals overal in die vrolijke moslimwereld.
Deel dit bericht met je vrienden!