donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Vrije Volk Festival.

31 augustus 2018 (de Redactie)

Wat was het druk en nat

(Door Marcella Deen)

Zo was er de 9de Culinesse, het culinaire muziekfestival op het strand aan de Zevenhuizerplas, en het Vrije Volk festival in het Vroesenpark dat vooral bedoeld was als ’vrij’ en ‘openminded’. En het was druk op beide locaties. Als buurtbewoner van het park was ik gezegend met vrijkaarten die anders voor ruim 29 euro over de toonbank gingen.

Uiteraard mocht er geen eigen versnapering worden meegenomen en kon je een piepklein plastic bekertje wijn voor 4.50 euro bestellen. Bier en fris kostten slecht 3,50 euro. Ik deed dan maar een fles want daar gingen heel veel kleine bekertjes uit en hield ik aan het einde van de rit eigenlijk geld over hahahaha.


Het was er gezellig; het festival deed inderdaad het bedoelde ‘je vrij voelen’ eer aan. Iedereen was er, ongehinderd: jong en oud, man en vrouw, hetero, homo, transgender en weet ik al niet wat voor een naam men eraan geeft. Het was tof, en ook aan de inwendige mens was gedacht. Er stonden vele foodtrucks met heerlijke happen.

Er werd nonstop gedanst, waar ikzelf met mijn dochter fanatiek aan meedeed. Dat is al een bevrijdende ervaring. Heel even dreigde er een bui naar beneden te komen en werden door de organisatie roze poncho's uitgedeeld. Heel attent, maar zo een te groot fladderend condoom om je lijf belemmerde toch wel de dansmoves. Er hing de hele avond een liefdevolle sfeer en toen het licht uitging en de muziek om 23.00 uur stopte, ging iedereen zonder problemen huiswaarts. Zelfs aan de Uber was gedacht. Met een vrije volk code kreeg je 10 euro korting op de eerste rit. Goed gedaan. Voor mij was het slechts 5 meter over de trambaan lopen maar dat terzijde.

31 augustus 2019 zijn zij er weer met alle performers en dj's. Een aanrader voor een ieder.

Foto's: Marcella Deen.

Deel dit bericht met je vrienden!