woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Stemmen vanuit de auto. Bld nos via YT

Tweede Kamerverkiezingen in Rotterdam de eerste cijfers

18 maart 2021 (de redactie)

Als de Tweede Kamer dit jaar alleen in Rotterdam gekozen zou worden, zou D66 de grootste partij worden, met vlak daarna de VVD als goeie tweede. VVD haalde een kwart minder stemmen dan het landelijke gemiddelde. De PVV zou met 10% derde worden en DENK dat hier zijn thuisbasis heeft vierde 8,4%. Landelijk haalde die partij 2%.

GroenLinks met bijna 7% deed het hier beter dan landelijk en de SP en PvdA  met ieder een kleine 6% liggen precies op de landelijke koers. Nieuwkomers Ja21, Volt en en Bij1 deden het hier beter dan landelijk.     

Hieronder de hele Rotterdamse voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.

In Rotterdam heeft bij de verkiezingen afgelopen dagen was 68,7 procent van de 460.271 kiesgerechtigden zijn stem uitgebracht. (Landelijk was de opkomst 79,2  procent).

Aantal uitgebrachte stemmen: 316.124
Aantal blanco stemmen: 666
Aantal ongeldige stemmen: 1.677

Definitieve uitslag

Maandag 22 maart vindt om 10:00 uur de zitting van het Hoofdstembureau plaats, waarin de definitieve uitslag bekend wordt gemaakt. De zitting van het hoofdstembureau is live te volgen. Vanwege de geldende coronamaatregelen is het niet mogelijk om de zitting van het hoofdstembureau fysiek op het Stadhuis te volgen. Meer informatie: www.rotterdam.nl/verkiezingen

Zie ook:

Lees meer over:

verkiezingen 2021
Deel dit bericht met je vrienden!