zaterdag 25 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

politie te paard bij demonstratie

Voorbijganger

6 december 2019 (Han van der Horst)

Dit speelt ongeveer een eeuw na de geboorte van mijn vader die op 1 oktober 1919 het levenslicht zag. Een passant op de Coolsingel vertelde mij het volgende:

“Je weet dat er tegenwoordig bendes zijn die in grote groepen dure winkels overvallen. Pas nog was de Bijenkorf aan de beurt. Eerst sturen ze verkenners vooruit die met hun mobiele telefoons kostbare artikelen fotograferen. Die sturen ze dan per app of zo naar de groep. Dan worden via het internet en de sociale media de andere bendeleden gewaarschuwd. Die komen dan ineens in zwarte kleren, gemaskerd en met hoodies de winkel binnenstormen. Binnen een paar minuten halen ze de boel leeg.

De politie zit ook op internet. Dus die heeft daar lucht van. Mijn vriend, de passant, liep met zijn hond langs de Bijenkorf. Daar stond een hele groep agenten al te wachten op de overval. Politie te paard. The works. Ineens begint mijn hond te poepen. Je weet, hoe die beesten zijn. Roept zo’n agent van zijn paard naar mij: ‘Hee, opruimen!’ Uiteraard. Dat hoef je mij niet te vertellen. Daar heb ik altijd zakjes voor bij me. Begint ineens dat paard op grote schaal zijn vijgen te laten vallen. Wat doet die agent? Niets. Hij laat ze gewoon liggen. Dat mag blijkbaar wel”.

Foto wiki commons

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!