woensdag 8 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Air India, Boeing 747. Foto Himmat Rathore cco

Vliegverbod voor passagiersvluchten uit India

30 april 2021 (de redactie)

Vanaf begin deze week geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit India. Het land is zwaar getroffen door de coronapandemie. Het vliegverbod geldt tot in elk geval 1 mei 00.01 uur. Vluchten met vracht en medisch personeel blijven toegestaan.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) stelde het vliegverbod in op aanwijzing van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid en Welzijn). Er is onzekerheid over de Indiase mutaties en het kabinet wil voorkomen dat Nederland voor passagiers uit India een voorkeursoptie wordt voor inreizen naar de Europese Unie. Het besluit volgt mede op basis van een spoedadvies van het RIVM.

Er geldt al een inreisverbod voor niet-EU-ingezetenen. Tevens geldt een dubbele testverplichting voor reizigers uit hoogrisicolanden en een dringend quarantaine-advies. Uit voorzorg stelt het kabinet nu ook een vliegverbod in. Wekelijks komen zo’n zeven vluchten vanuit India naar Nederland. De meeste van de passiers zijn transferpassagiers. Voor Nederlanders die niet kunnen terugkeren uit India, geldt het advies een veilig onderkomen te zoeken. Ook geldt nog steeds een vliegverbod voor passagiersvluchten naar Nederland vanuit Zuid-Afrika en landen in Zuid-Amerika. 

Zie ook:

Lees meer over:

coronapandemie
Deel dit bericht met je vrienden!