donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Vlag van Rotterdam

Vlag van Rotterdam: if mayors ruled the world

5 juli 2019 (Kees Versteeg)

VVD-raadslid Tim Versnel heeft afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering een initiatiefvoorstel ingediend om de Rotterdamse vlag zichtbaarder te maken in de stad.

‘We hebben een prachtige vlag, hét symbool van onze gedeelde identiteit. Maar je ziet hem bijna nergens. Veel Rotterdammers kennen hem niet eens. Dat is doodzonde’, zegt Versnel.

‘Bovendien weten we dat veel mensen zich zorgen maken over de polarisatie. Veel mensen willen meer saamhorigheid ervaren. De vlag een grotere plek geven kan daarbij helpen. Die herinnert ons eraan: ondanks alle verschillen zitten wij toch in hetzelfde schuitje. We staan allemaal naast elkaar in de trots op onze stad.’ Aldus Versnel op de website van de Rotterdamse VVD.

Na de zomer wordt het voorstel in de gemeenteraad besproken.

Het is een interessant voorstel. Er zit ook wel wat in, want veel Rotterdammers hebben meer met hun eigen stad dan met Nederland. Dat geldt zeker voor migranten.

Vraag is of je de vlag met of zonder stadswapen in de stad moet laten wapperen. Ik denk die op het stadhuis met wapen, en daarbuiten zonder. Eenvoud is hier het ware. De Rotterdamse vlag is mooi en doodgewoon tegelijk. Met het gebruik ervan schieten we ook een beetje op naar het Europa waar zowel de steden als de EU machtiger worden, en waar de nationale staat juist aan macht inboet.

Vlag van Rotterdam met wapen

 

Lees meer over:

Tim Versnel
Deel dit bericht met je vrienden!