donderdag 23 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Vier genomineerden Persprijs Rotterdam

10 oktober 2011 (de Redactie)

Rotterdam – De jury van de Persprijs Rotterdam heeft de makers van 4 journalistieke producties genomineerd voor deze Rotterdamse media-onderscheiding.De jaarprijswordt voor de zesde maal toegekend.Het gaat om tweertv-bijdragen en tweeinzendingen uit dedagbladsector.


De genomineerden voor de Persprijs Rotterdam 2011 zijn, in alfabetische volgorde:Rinke van den Brink met een serie reportages voor NOS Nieuws over de beruchtebacterie die het gloednieuwe Maasstad Ziekenhuis verlamde, Fidan Ekiz en KeesSchaap met de VARA-documentairereeks ‘Veerboot naar Holland’ over het lief en leedvan Turkse Nederlanders in het Rotterdamse havendorp Rozenburg, Sheila Kamerman enDirk-Jan Vissermet het artikel ‘Onzichtbaar in de witte wereld’ in NRCHandelsblad over Razak uit Siera Leone, een illegaal in Rotterdam, over overlevenzonder papieren en Bart Zuidervaart, Adri Vermaat en Otto Snoekmet hunartikelenserie ‘Op Zuid’; portretten van wijken en mensen in een moeilijkstadsdeel, gepubliceerd in De Verdieping in Trouw.


Winnaar

De winnaar van dit viertal wordt woensdag 26 oktober bekend gemaakt tijdens eenspeciale bijeenkomst in het Schielandshuis in Rotterdam. De prijs bestaat uit eengeldbedrag (5000 euro) en een object van glaskunstenaar Ming Hou Chen.

De jury bestond dit jaar uit Saskia Stuiveling (voorzitter), Lida Iburg, Wim vanKrimpen, Henk Brons en Henk Dam.De prijsuitreiking vindt deze keer plaats op een locatie waar met eententoonstelling aandacht wordt besteed aan de pers van toen: ‘Laatste Nieuws’, eenexpositie over de verdwenen kranten van Rotterdam. De bijeenkomst begint om 17.15uur.


Deel dit bericht met je vrienden!