zondag 20 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

VIDEO: reactie Baudet op uitzending van Zembla

16 april 2020 (door de redactie)

De oorlog tussen Thierry Baudet en Henk Otten gaat onverminderd door. Het tv-programma Zembla kwam gisteren met een uitzending waarin zou worden beweerd dat hij en zijn medestanders 'spionnen van het Kremlin' waren ten tijde van het Oekraïne-referendum. 

De uitzending is hier terug te zien.

Bart Schut @bpschut Te verwachten: iedereen die al een hekel aan #FvD had, roept dat @thierrybaudet een door Poetin betaalde Russische dubbelagent is. En alle FvD'ers vinden de #Zembla-uitzending journalistiek broddelwerk en een abject hitpiece. In dat opzicht: Im Westen nichts Neues.

De Russische journalist Wladimir Kornilov zou Baudet hebben betaald, blijkt uit een app van Baudet aan Henk Otten. Onbegrepen ironie, aldus Baudet. 

Thierry Baudet op Twitter:

'Geroyeerde ex-penningmeester Henk Otten (ontvreemde onrechtmatig >50.000 euro partijgeld - dit hebben we inmiddels succesvol teruggevorderd) heeft Vara-programma ZEMBLA oude WhatsApp-berichten gestuurd (2015-2017, Oekraïne referendum). Dit met de bedoeling om mij en FVD te beschadigen. In die app-berichten gaat het - met enorme ironie - over “geld van de Russen” en “werken voor Poetin”. We maakten voortdurend grappen. Hoorde bij de campagnesfeer. Dat wist Otten ook - en hij deed er aan mee. Maar nu stuurt hij zonder context selectief screenshots aan NPO-‘journalist’ Sander Rietveld die zich vervolgens leent voor de belachelijke framing dat we eigenlijk SPIONNEN van het Kremlin waren. Te triest voor woorden. Maar echt. Hier onze reactie'.

 

Deel dit bericht met je vrienden!