woensdag 26 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Verzieker binnenstad mag Schouwburgplein opknappen

16 februari 2009 (de redactie)

Landschapsarchitect Adriaan Geuze mag zelf het Schouwburgplein opknappen. Geuze is de ontwerper van het plein waar veel kritiek op is. Bij nat weer is het levensgevaarlijk door gladheid. Ook maakt het plein een kille industriële indruk. Het wordt door veel mensen gemeden. Er wordt nu drie miljoen euro in een opknapbeurt geïnvesteerd.


Geuze wil langs de verlaten vlakte bomen planten en het verhoogde plein beter toegankelijk maken en hij wil de gladheid verminderen. Op het plein zelf verandert niet veel. Geuze is nog steeds zeer te spreken over zijn ontwerp. Wel moeten er meer activiteiten worden georganiseerd, verkondigt hij.


Critici menen dat een plein in het hartje van de stad zo aantrekkelijk moet zijn, dat mensen uit zichzelf er heen trekken, omdat de sfeer gemoedelijk en gezellig is. Activiteiten kunnen een plein niet aantrekkelijker maken. Organiseer er een concert en na de laatste tonen is iedereen verdwenen.

Het is vreemd dat een architect die volgens de overgrote meerderheid van de Rotterdammers het hart van de stad heeft verziekt, daar opnieuw mee aan de slag mag gaan.

Deel dit bericht met je vrienden!