woensdag 19 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Druk op ziekenhuizen en IC's blijft maatgevend. Bld. nieuwuur via YT

Versoepeling coronamaatregelen moet wachten

5 mei 2021 (de redactie)

Er werd vorige week een risico genomen maar de maatschappelijke en politieke belangen wogen zwaarder. De besmettingscijfers blijven tegenvallen en het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen met corona neemt iets af maar blijft hoog. Het kabinet besloot daarom dat de tweede stap in het openingsplan niet gezet kan worden op 11 mei. Op z’n vroegst wordt deze tweede stap op 18 mei gezet. Het kabinet besluit volgende week, op dinsdag 11 mei, of dat kan. Het gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten over de 7 dagen ervoor moet dan zijn afgenomen.

In deze tweede stap -mogelijk vanaf 18 mei-  mogen buitenlocaties, zoals dierentuinen en pretparken, open. Ook kan dan onder voorwaarden weer binnen en meer buiten gesport worden. Op 11 mei horen we ook meer over reizen naar het buitenland.

Dit was het openingsplan in schema. Stap 2 verschuift dus op zijn vroegst  naar 18 mei :

 Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan. Zo kan er sneller weer meer.   

Zie ook:

Lees meer over:

coronamaatregelen
Deel dit bericht met je vrienden!