dinsdag 24 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Frans Vogel, foto Hansje de Reuver

Verkoopexpositie nalatenschap Vogel

1 april 2016 (door Jim Postma)

Op zondag 3 april aanstaande vanaf 15.00 tot 18.00 uur zal de kunst- en literaire nalatenschap van Frans Vogel worden verkocht in Galerie Wind aan de Prins Hendrikkade 124a op het Noordereiland. Het was de nadrukkelijke wens van Frans Vogel om na zijn overlijden een fonds op te richten ‘ter ondersteuning van jonge opkomende (Rotterdamse) dichters.

 

Zijn bezittingen stelt hij hiervoor geheel ter beschikking.


De verkoop van zijn verzamelde kunstwerken en zijn eigen literaire nalatenschap in de vorm van boeken en foto’s komen volledig ten goede van deze op te richten stichting ten bate van talentvolle jonge dichters. Er zijn uit de verzameling van Frans Vogel onder meer werken te koop van de Rotterdamse kunstenaars Cor Kraat, Gerrit Lakmaaker, Ruut Ramseier, Danny van Walsum, Rinus Blomsteel en Ernest Johne. Daarnaast nog enkele kunstwerken van Frans Vogel zelf.

Fotograaf Hansje de Reuver en galeriehouder Ellen Wind namens haar galerie Wind werken hieraan kosteloos mee, ook de hele organisatie van deze expositie.
Daarnaast is er zaterdag 2 april vanaf 16.00 uur, in kunstcafé Gommers aan de Voorhaven 44 in Delfshaven een verkoopexpositie met kleurrijke werken van kunstschilder Joop Verhage. Met daarbij de opening door het Rotterdamse schilderbeest Rinus Blomsteel.

 

 

 

 

Enkele van de werken die te koop zijn.

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!