vrijdag 3 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Wim de Boek

Verhaal en foto’s Gommers morgen

17 december 2018 (door Jim Postma)

Mede als gevolg van het vele werk rondom de beloofde, uitgebreide fotoreportage van Wim de Boek, zoals bijvoorbeeld het maken van de juiste fotobijschriften, zijn wij als redactie van vandaagenmorgen helaas genoodzaakt de plaatsing van het verhaal rondom Jos Gommers nog een dag uit te stellen. Tot morgen dus! Met onze welgemeende excuses!

(Hoofdredacteur/uitgever Jim Postma).

Het was weer een ouderwets (soort van reünie) weekeindje voor kunstminnend Rotterdam. Afgelopen zaterdag gaf Jos Gommers in kunstenaarscafé Gommers aan de Voorhaven in Delfshaven zijn afscheidsfeestje.

Na zo’n 50 tropen- en dienstjaren in de Rotterdamse horecawereld gaat hij van een welverdiend pensioen genieten. “Het kleine cafeetje aan de Haven’, barstte weer eens uit zijn voegen. Zij stonden daar en genoten van verhalen en anekdotes met talloze oude bekenden als haringen in een ton.


Foto hierboven: Een goedlachse afscheid nemende Jos Gommers (links) en een van zijn boezemvrienden en een van ouds nors kijkende Willem Kloppert, voormalig Gommersklant en voormalig onderzoekjournalist van het voormalige Het Vrije Volk. Foto: Wim de Boek.

Morgen hierover in www.vandaagenmorgen.nl een uitgebreid verslag met schitterende foto’s van voormalig radioman Wim de Boek.

En afgelopen zondag was het de dag voor kunstenaar Danny van Walsum die een uitgebreide expositie hield in galerieWind aan de Prins Hendrikkade 123/124, met een voorwoord van kunstverzamelaar Julian van der Zwaard. Deze zeer kleurrijke tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 26 januari.

Foto hierboven: Gezellig aan de borreltafel met v.l.n.r. een lieftallige Van Walsum-fan, kunstverzamelaar en opener Julian van der Zwaard, Dannyboy van Walsum (himself) en een stralende Ellen Wind, galeriehouder van galerieWind.

Geheel links daarachter silhouet van kunstenaar Hansje de Reuver driftig in gesprek met fotograaf/musicus Einar Been. Foto: Wim de Boek

Eveneens morgen hierover een uitgebreide reportage in ‘de meest Rotterdamse krant van Rotterdam.’

Bron kopfoto: Googlemaps.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road