zaterdag 19 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Tiengemeten, foto Natuurmonumenten

Veel kijkplezier mogelijk vanuit je luie stoel

7 april 2020 (door de redactie)

VANDAAG EN MORGEN - Een wandeling door de mooiste natuurgebieden of een bezoek aan bijzondere bezienswaardigheden uit de regio is in deze tijden niet meer vanzelfsprekend. Dankzij Google Street View en Arts & Culture kan je tegenwoordig de mooiste natuurgebieden en bezienswaardigheden in Zuid-Holland virtueel bezoeken. 

Zo heeft Google in samenwerking met Natuurmonumenten 19 natuurgebieden in Nederland in kaart gebracht met Street View. Van het Tiengemeten tot aan de Sint Pietersberg: in bijna elke provincie is er een gebied dat je digitaal kunt beleven. Met 360 graden beelden kun je het gebied verkennen vanaf je computer, smartphone of tablet. 

Voor je dagelijkse dosis kunst en cultuur kun je terecht bij Google Arts & Culture. Op dit platform zijn vele musea en bijzondere bezienswaardigheden uit Zuid-Holland virtueel te bezoeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dankzij een samenwerking van Google met het Mauritshuis en 17 culturele partners om een virtueel museum te bezoeken met daarin alle werken van Vermeer.

Hieronder hebben wij een lijstje opgemaakt met meer mooie en bijzondere plekken uit de provincie die je virtueel kan bezoeken vanuit je luie stoel: 

Street View in Zuid-Holland:
 

Ontwerp van het inmiddels vernieuwde Mauritshuis, foto Mauritshuis

Google Arts & Culture in Zuid-Holland:
 

 

Voor wie juist even buiten Nederland wil wegdromen heeft Google ook een oplossing. Met Google Street View is het mogelijk om de meest bijzondere plekken te bezoeken in het buitenland. Dit zijn de vijftien favorieten van het Street View Team buiten onze landsgrenzen. Een virtueel bezoek aan het warme Curaçao is ook een leuke optie. 

Deel dit bericht met je vrienden!