zondag 16 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Lockheed jachtvliegtuig onderwerp van column GJ Laan Foto Allan Wilson CC

Veel gelezen columns uit pre-coronatijden terug op VandaagenMorgen

14 oktober 2020 (een van onze verslaggevers)

Vanaf deze week zijn na een jaartje afwezigheid de columns van voor 2018 weer terug op van VandaagenMorgen.Vorig jaar november migreerden in een omvangrijke operatie duizenden artiklen van het oude format van Rotterdam Vandaag & Morgen naar de huidige nieuwe site. Wat nu 'Webzine voor Stad, Cultuur en Wereld' heet, was toen 'De meeste Rotterdamse krant van Rotterdam' en mede dankzij de toenmalige columnisten ook zeer Rotterdams. 

Kroeg & Lockheed

Daar zitten columns bij van VandaagenMorgen-grondleggers zoals het hilarische Undercover van Jim Postma dat vele tienduizenden lezers had, de eveneens veelgelezen columns van Corrie Gryn,  Alek Dabrovski en tientallen andere auteurs. Van Alek verschijnt deze week een bundeling van zijn columns in boekvorm. Van Geert-Jan Laan is ook diens veel meer dan 80.000 maal gelezen Lockheed column weer beschikbaar. 

Wijn'bar (mysterieuze apstroph) 

Dat betekent dat een niet onbelangrijk journalistiek erfgoed op internet bewaard en toegankelijk blijft. Hier alvast enkele andere links naar een kleine selectie van oudere columns. De bijbehorende plaatjes zijn in de migratie naar de nieuwe site verloren gegaan. In de niet zo verre toekosmt hopen we ook deze oudere teksten beter toegankelijk te maken. 1 Jim Postma Wijn‘bar en boos ; ’De Laatste’ ; Geert-Jan Laan Links/Rechts (2) ; Ruud Bergamin: De beginzin.

Postscriptum Veel gelezen werden ze. Er zitten er tientallen bij die meer dan 40.000 keer gelezen zijn tot wel boven de 70- en 80.000 toe. Vanaf nu loopt de teller weer. Dat de herpublicatie samenvalt met de nieuwe lockdown is overigens toeval; dit stond al langer op de agenda. 

Lees meer over:

Vandaag&Morgen journalistiek
Deel dit bericht met je vrienden!