vrijdag 5 maart 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Van eenvoudig kiekje naar foto/beeld

17 maart 2016 (Rinus Vuik)

Als fotograaf wil ik uiteraard mooie foto’s maken en deze delen met derden. Ik ben dus ook van het soort dat regelmatig aan goede vrienden wat van m’n werk laat zien en stel hun mening dan ook zeer op prijs.
De mij en medefotografen ter beschikking staande onderwerpen zijn eindeloos in hoeveelheid en soort.

 

De één heeft portretten als favoriet onderwerp een ander gaat voor architectuur, sport, natuur etc., maar een feit is dat er een wereld open ligt voor de amateurfotograaf die de fotografie anders beleeft dan de professionele fotograaf. De eerste mag de laatste moet; het is zijn bron van inkomsten.


Ikzelf verkeer in de gelukkige omstandigheid hier tussenin te mogen zweven als semi-professional, bovendien gepensioneerd, en kan me vrijheden permitteren die een volledig professionele fotograaf niet heeft.

Zevenhuizerplas
Onlangs trok ik op een dag met wisselend weerkarakter richting Zevenhuizerplas, op loopafstand van waar ik woon. Dit open water is groter dan de Kralingseplas en het ronden ervan neemt uren in beslag.
Aan de oever waar ik belandde tiert de natuur niet echt welig en buiten een paar bomen stond er een kleine partij riet te wiegen in de wind.
Ogenschijnlijk viel er niets bijzonders te zien, maar dan moet je als fotograaf gaan kijken, kijken en nog eens kijken en... het zien!

 

 

 

Het samenspel tussen de lucht met flarden van wit en het licht van de zon weerspiegelde zich op het wateroppervlak van de voor mij liggende plas, een prachtig schouwspel en voor mij als fotograaf om van te smullen.
Uit de vele opnamen in kleur heb ik een aantal omgezet in zwart/wit en vervolgens bewerkt met PhotoShop Elements 7, een minder uitgebreide dus ook goedkopere versie van PhotoShop.

Er zijn mensen die vinden dat bewerken maar niets en vinden het dan ook geen fotografie. Voor mij telt het uiteindelijke resultaat: een mooi beeld!
Een lieve vriendin sprak dan ook van kunst nadat ze de bewerkingen had gezien.

U mag het zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!