zondag 23 februari 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Uitreiking Chabotprijs aan Marjolijn van den Assem

29 november 2019 (door de redactie)

Op vrijdag 6 december reikt burgemeester Aboutaleb de Hendrik Chabotprijs uit aan Marjolijn van den Assem. In haar werk staan de taal en gedachten van de negentiende-eeuwse filosoof Friedrich Nietzsche centraal. De Chabotprijs is een driejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor beeldend kunstenaars die wonen of werken in de regio Rotterdam of een nauwe band met de stad hebben. Deze oeuvreprijs werd in 1965 ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is nu in handen van het Chabot Museum. Aan de Hendrik Chabotprijs is een bedrag van € 10.000,00 verbonden.

Uit het juryrapport: 

“De jury van de Hendrik Chabotprijs heeft unaniem besloten  Marjolijn van den Assem te bekronen voor de diepgravende, compromisloze, altijd van leven fonkelende wijze waarop zij de taal en gedachten van één van de grootste denkers van de negentiende eeuw (Friedrich Nietzsche, red.) transformeert in een volstrekt uniek en eigenzinnig beeldend oeuvre.”

Hier de website van Marjolijn van den Assem

Vrijdag 6 december,16.30 uur

Burgerzaal stadhuis

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road