dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Uitnodiging opening expositie Nederlandse Vereniging van Zeeschilders

18 augustus 2017 (de redactie)

Opening vrijdag 18 augustus 17:00 uur
Expositie van 18 augustus t/m 20 oktober 2017In de 16e eeuw ten tijde van de grote ontdekkingsreizen ontstond maritieme kunst als een onafhankelijk genre. Kort na de tweede wereldoorlog werden Nederlandse zeeschilders uitgenodigd om op de nieuwgebouwde oorlogsschepen van de Koninklijke Marine zeereizen mee te maken en aan boord te werken. De resultaten van die reizen waren in 1952 te zien op de overzichtstentoonstelling "Schilders ter Zee" in het Amsterdamse Stedelijk Museum.

De reacties van publiek en pers waren zo gunstig dat de deelnemende kunstenaars in samenspel met de Marine besloten om de vereniging van zeeschilders op te richten. In de jaren zestig nam mede door de groei van de welvaart de interesse in maritieme kunst toe. De Nederlandse Vereniging van Zeeschilders (NVZ) besloot tot op de dag van vandaag nieuwe leden toe te laten die moderne kunststromingen in hun werk toepassen. Er worden door de NVZ veelvuldig nationale en internationale tentoonstellingen gehouden. Nu exposeren 10 zeeschilders in galerieWind.

U bent van harte welkom om de opening van de expositie bij te wonen. Deze zal op 18 augustus om 18:00 uur worden verricht door Mr. Gijs Noordam, maritiem advocaat en arbiter bij Ten Holter Noordam advocaten en lid van de Raad van Advies van galerieWind. Inloop is om 17:00 uur.

De kunstenaars zijn:
Robin d'Arcy Shillcock
Pauline Bakker
Winnifred Bastian
Sonja Brussen
Geer Huybers
Leentje Linders
Edith Madou
Peter de Rijcke
Ludo van Well
Coob Zeeman

 

Lees meer over:

zeeschilders
Deel dit bericht met je vrienden!