dinsdag 17 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Overgang Strandweg Afb Gem. Rotterdam

Tunnelbak in de duinen en metrostation Hoek van Holland Strand gaan naar Boskalis

31 augustus 2020 (de redactie)

Metro aan Zee, de verlenging van de Hoekse Lijn tot op het strand van Hoek van Holland, wordt gemaakt door de combinatie Boskalis Swietelsky. Dat maakte de gemeente Rotterdam onlangs bekend. Deze combinatie is aan het werk na een aanbestedingsprocedure waaraan drie partijen deelnamen, gegund door de gemeente Rotterdam.

De aanbesteding is het grootste contract van project Metro aan Zee. Het is de bedoeling dat in 2022 de eerste metro doorrijdt naar nieuw metrostation Hoek van Holland Strand. 

Na de definitieve gunning start de combinatie Boskalis Swietelsky met de opdracht. De planning van de opdrachtnemer past binnen de planning van Metro aan Zee, oplevering voor de zomer van 2022.

De metrolijn tot aan zee zal het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, de bereikbaarheid van de regio verbeteren en het toerisme een impuls geven.

 Het traject  - afbeelding gemeente Rotterdam 

Metro aan Zee is een project van de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH, RET en de gemeente Rotterdam) en met steun van de provincie. Het project omvat onder meer het realiseren van de spoorverlenging van de Hoekse Lijn vanaf station Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand, inclusief bijbehorende stations en kunstwerken.

Het is voor Nederland uniek dat je straks uit de metro stapt en direct op het strand staat.

Meer info op Hoekse Lijn

Zie ook:

Lees meer over:

metro Hoek van Holland
Deel dit bericht met je vrienden!