zaterdag 22 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Park langs de waterkant ontleent naam filmbuurt 'Little C' en Rotterdamse bioscoop ondernemer Abraham Tuschinski. Bld Gem Rotterdam

Tuchinskipark aan de G.J de Jongweg

3 november 2021 (een van de redacteuren)

Het asfalt en de tramrails van de G.J. de Jongweg maken plaats voor picknicken in het gras, luieren in de schaduw van een boom en genieten van de schittering van de zon op de Coolhaven. Volgend jaar kan het allemaal in het Tuschinskipark.

Het Tuchinskipark is 12.000 vierkante meter groot. Dat zijn 46 tennisbanen. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de keuze van het groen. Zo heeft het park straks in 2022 ongeveer 125 nieuwe bomen. Door de struiken slim te plaatsen, blijft het park open en uitnodigend. 

Met je voeten in het water van de Coolhaven

De kade geven we opnieuw vorm en de waterkant wordt aantrekkelijker voor bezoekers. Het verschil tussen de hoogte van de kade en het waterpeil van de Coolhaven is klein: je kunt bijna met je voeten in het water bungelen.

De werkzaamheden zijn driekwart jaar geleden begonnen. Voor het einde van het jaar begint de gemeente met de aanleg van het groen. In de loop van 2022 is het park klaar.  

 

Lees meer over:

park Tuchinski
Deel dit bericht met je vrienden!