zondag 24 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Treetag Foto Selma Hengeveld

Tree tags laten zien hoeveel zuurstof boom produceert

12 september 2020 (de redactie)

Dat bomen zuurstof produceren weten we. Maar hoeveel precies? En dat boomgroen meer is dan alleen groenvoorziening staan we meestal niet bij stil. Tree tags kunnen ons daar even bij stil laten staan.

50 Treetags in Park

Deze week zijn 50 zogenaamde TreeTags aan verschillende soorten bomen in rijksmonument het Park in Rotterdam geplaatst. TreeTags laten de waarde van bomen zien, zo weet meteen iedereen dat bomen regenwater vasthouden, zuurstof produceren, verkoeling bieden en luchtvervuiling afvangen. In het kader van de Parkenmaand (jaarlijks in september) en om het belang van bomen te benadrukken, zijn nu 50 bomen tijdelijk voorzien van een TreeTag.

Anderhalf mensjaar zuurstof per jaar.  Foto Selma Hengeveld 

Overal groeit het bewustzijn dat bomen een vitaal onderdeel van ons ecosysteem vormen. De TreeTags maken dit op een duidelijke en toegankelijke manier per boom zichtbaar. Iedere TreeTag meldt bovendien de boomsoort en specifieke gegevens over bijvoorbeeld de CO2 opslag en zuurstof productie. In het Park wordt sinds oktober 2019 door de gemeente Rotterdam en Stichting Droom en Daad gewerkt aan de renovatie van het door landschapsarchitecten vader en zoon Zocher ontworpen 19e eeuwse rijksmonument.

Momenteel ondergaat het Park een ingrijpende transformatie om het terug te brengen in de oude glorie. De TreeTags zijn ontstaan in Melbourne en via Engeland, België en Zweden sinds deze zomer nu ook in Nederland te vinden. Pius Floris boomverzorging heeft de TreeTags aangebracht, deze blijven gedurende de Parkenmaand tot eind september hangen.

Zie ook:

Lees meer over:

Zuurstof park
Deel dit bericht met je vrienden!