zondag 29 maart 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Madonna Litta, Leonardo da Vinci, foto wikipedia.org

Trailer. Leonardo da Vinci: The Works in LantarenVenster

9 februari 2020 (door de redactie)

Leonardo da Vinci staat bekend als ’s werelds populairste kunstenaar. Verschillende televisieprogramma’s en films hebben zijn genialiteit getoond, maar niet altijd staat het meest cruciale element centraal: zijn kunst. Leonardo’s onvergelijkbare schilderijen en tekeningen zijn de focus van Leonardo: The Works, waarover The Gardian al lyrisch schreef “Prachtige rondleiding langs de meesterwerken” en “Onmiskenbaar indrukwekkend…dit is monumentaal”.

Na een zeer succesvol seizoen in 2019 brengt Arts in Cinema ook dit jaar een scala van prachtige kunstdocumentaires (van de makers van Exhibition on Screen) naar de Nederlandse bioscopen. Arts in Cinema presenteert vanaf 13 februari elk schilderij in Ultra HD-kwaliteit zoals het nog nooit eerder op het bioscoopscherm te zien is geweest. Denk bijvoorbeeld aan de Mona Lisa, Het Laatste Avondmaal, De dame met de Hermelijn, Ginevra de' Benci, Madonna Litta en Maagd op de Rotsen, om er enkele te noemen.

Leonardo: The Works is geproduceerd en geregisseerd door Phil Grabsky.

Voor tickets: artsincinema

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road