woensdag 1 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

€Toverbos’

5 september 2012 (door de Redactie)

Het Kralingse Bos zit vol met verrassingen. Elke keer als ik de vijf kilometer eromheen loop, ontdek ik weer iets nieuws. Zoals rare verbodsborden. Bijvoorbeeld staat er bij een ‘ruiterpad’ ineens het bordje: ‘Alleen voor discjockeys!’


Of bij de ‘homozône’ een bord met ‘verboden te bukken’. En weer een eindje verderop: ‘Pas op voor potloodventers’.

Is hier soms een grappenmaker aan het werk? Om die reden noem ik het Kralingse Bos sinds kort het ‘Toverbos’.


Wat die ‘potloodventers’ betreft gaat het hier allerminst om een grap. Twee vriendinnen van mij, Jana en Neelie, reeds op pensioengerechtigde leeftijd, liepen er onlangs te wandelen.

Bij een plek met veel bomen en struiken springt er ineens een man van achter de bosjes vandaan en opent de bekende lange regenjas. Daaronder was hij spiernaakt. Hij etaleerde daarbij zijn mannelijk lid.


In plaats dat Jana en Neelie ervan schrokken – wat waarschijnlijk de bedoeling is van het potloodventen – keken zij er met stomme verbazing naar. Vervolgens schoten zij spontaan in de lach, op het hilarische af. Zij lagen letterlijk in een deuk en tot overmaat van ramp begonnen zij te wijzen naar het inmiddels slappe potloodje van de venter.

Het schaamrood steeg hem naar de kaken en uit pure ellende liet hij zich weer geheel terugzakken in de struiken. ,,Zeker geen puntenslijper hè!’’ riep Jana hem nog na.


Op een andere dag staat bij de Kralingse Plas een man zijn hond uit te laten. Hij gooit een stok in het water en de hond rent er achteraan. De hond liep daarbij als een salamander vliegensvlug over het water, pakte de stok en rende letterlijk over het water weer terug!

Op enkele tientallen meters afstand had een andere man met een hond dit wonderbaarlijke tafereel gezien. Hij loopt reuze nieuwsgierig naar de waterkant en zegt tegen de man: ,,Hoe kan dit nu, dat uw hond over het water loopt?!’’

Antwoordt de man: ,,Nou, dat is heel simpel. Mijn hond kan niet zwemmen!’’Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road