donderdag 2 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Tot einde jaar huurverlaging aanvragen mogelijk

16 november 2021 (een van de redacteuren)

Het is voor huurders nog tot eind 2021 mogelijk om een eenmalige huurverlaging aan te vragen. Huurders die vanaf 2020 te maken hebben gehad met een inkomensdaling en voldoen aan de voorwaarden, kunnen zelf de huurverlaging aanvragen bij hun woningcorporatie. Dit kan tot en met 30 december 2021. 

Voor wie?

Huurders met een sociaal huurcontract en een inkomen onder de passend-toewijzengrens, kunnen in aanmerking komen voor huurverlaging. Dit hangt af van het aantal personen en het (verzamel)inkomen van het huishouden en de netto huurprijs die zij betalen. Als u huurt bij een woningcorporatie en maandelijks een groot deel van uw inkomen aan huur besteedt, komt u in 2021 wellicht in aanmerking voor een éénmalige regeling voor huurverlaging. 

Zelf aanvraag doen

De woningcorporatie heeft de huur van een aantal huurders automatisch verlaagd. Heeft u daarover geen bericht gehad van de woningcorporatie? Dan kunt u zelf een verzoek voor de huurverlaging doen. Dat doet u bij uw woningcorporatie. Dit moet u dan uiterlijk op 30 december 2021 doen. Deze speciale regeling in 2021 staat los van andere redenen om huurverlaging aan te vragen.  

 

Zie ook:

Lees meer over:

huur woonkosten
Deel dit bericht met je vrienden!