maandag 6 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Top-auteurs Rotterdams ‘Woordnacht’

9 mei 2014 (door Jim Postma)

Op zaterdag 10 mei van 20.00 tot 01.00 uur treden negentig auteurs op tijdens de eerste editie van het nieuwe literaire festival Woordnacht op verschillende locaties in de stad. Zo ontvangt voormalig stadsdichter Jana Beranová in het Tsjechisch Centrum aan de Westersingel 9 een keur van dichters, schrijvers en musici onder de noemer ‘Woordnacht – Sofa Beranová'.

Met onder meer als gasten schrijver/programmamaker Martin Simek en de dichteressen Hester Knibbe en Sylvia Fischerová.

Dertig lokaties

 

De negentig deelnemende auteurs treden op tijdens de Woordnacht op dertig locaties in de stad (zie voor volledig programma www.woordnacht.com). Zo zijn er optredens van onder meer beeldend kunstenaar/dichter Hans Wap en columnist/publicist Jim Postma. Met als speciale gast uit Praag de dichteres Sylvia Fischerová, eerder te zien- en horen geweest op Poetry International.

 

Het omslag van de bundel 'Wij dragen Rotterdam'.

Verder leest Peter de Knegt voor uit zijn boek ‘Olinka’ en is er een speciale editie van de ‘Poetsclub’ met onder meer optredens van Edwig de Voigt, Von Solo, Rotterdamse Keet, Marco Martens, Mark Boninsegna en Daniël Dee. Deze zijn binnenkort ook vertegenwoordigd in de nieuw te verschijnen bundel ‘Wij dragen Rotterdam’.
De boekpresentatie hiervoor staat gepland in juni tijdens de aanstaande Poetry International.

Liederen
Voor muzikale onderbrekingen bij de Woordnacht zorgen Karolina Janü (zang) en Justyna Jarzab (piano) met liederen van Martinü.
Op de Literaire As – het gebied van het Centraal Station tot aan de Westzeedijk – treden op onder meer Abdelkader Benali, Joost Zwagerman, Manon Uphoff en Sanneke van Hassel met voordrachten, talkshows, boekpresentaties, lezingen, poetry slams en theater- en kunstperformances.

De toegang voor deze evenementen is 15 euro, bij de kassa 17,50 euro. Betaalkaarten zijn onder meer verkrijgbaar bij de boekhandel van Donner. Alleen voor de optredens in het Tsjechisch Centrum aan de Westersingel zijn nog enkele vrijkaarten verkrijgbaar.

Kijk hier voor meer informatie over de Woordnacht.

Van links naar rechts: Jim Postma, Justyna Jarzab, Sylva Fischerová, Hester Knibbe, Karolína Janů, Ester Naomi Perquin, Hans Wap en Martin Šimek. Bij de inleiding: Jana Beranová. Ester Naomi Perquin heeft onlangs haar deelname afgezegd wegens haar vergevorderde zwangerschap.

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven