zaterdag 11 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Toch gezellige drukte in Rotterdam

30 april 2009 (door de redactie)

Hoewel de officiële door de gemeente georganiseerde festiviteiten door burgemeester Aboutaleb werden afgelast na de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn, trokken veel Rotterdammers traditiegetrouw naar het centrum op deze zonnige koninginnedag.

Er heerste een gezellige drukte. Vooral de vrijmarkt leek nog wat groter dan vorig jaar, ongetwijfeld door het mooie weer.

De omgeving van de Botersloot bij de bibliotheek en de markt lijkt steeds meer een trekpleister te vormen. De horeca groeit en bloeit er, terwijl het grote marktplein kan uitgroeien tot een vrijmarkt, die zijn weerga niet kent.

 De Coolsingel was goed bezet, maar niet te druk zoals ook wel eens gebeurt. De Oude- en Nieuwe Binnenweg waren traditiegetrouw goed bezet. De optredens die de diverse cafés in de hele stad hadden gingen ook gewoon door.

Opvallend was wel dat de Witte de Withstraat - de laatste jaren toch de horecastraat bij uitstek - niet drukker was dan doorgaans op een mooie zomerdag. De terrassen waren druk, maar het verkeer kon er gewoon doorrijden, terwijl de Coolsingel en De Binnenweg waren afgezet voor het verkeer.

 

 

 

Geschokt

Opvallend weinig gesprekken ging over de aanslag op de koninklijke familie. Velen wisten nergens van of dachten dat het allemaal wel meeviel. Op de mededeling dat er vier doden waren gevallen werd door menigeen geschokt en verbaasd gereageerd.

“Was de dader een Marokkaan?’’, vroeg een jongen met donker krullend haar. Als hem wordt verteld dat het om een Nederlander gaat, reageert hij opgelucht. “Gelukkig, anders moet ik dat ook weer jaren aanhoren”.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven