woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Tips over zedenmisdrijven Bernisse

25 november 2011 (de redactie)

Het rechercheteam dat twee zedenmisdrijven in de gemeente Bernisse onderzoekt heeft vele tips gekregen na de uitzending van Opsporing Verzocht.De vele reacties op getuigen-oproepen,waarbij enkele tientallennamen zijn genoemd en beschrijvingen van de verdachte, worden eveneens nagetrokken.

Uit DNA-onderzoek is inmiddels gebleken dat beide zedenmisdrijven door dezelfde persoon zijn gepleegd.

Het jongste misdrijf is van donderdag 29 september 2011. Rond kwart voor tien die ochtend werd een 39-jarige vrouw uit Zuidland de bosjes ingetrokken. Daar werd zij het slachtoffer van een zedenmisdrijf. Na het misdrijf vertrok de verdachte. De vrouw alarmeerde de politie die direct het gebied afsloot. Met behulp van een helikopter, een politiehond en tientallen agenten werd de omgeving afgezocht. Helaas leidde dit niet tot de aanhouding van de verdachte.

De oudere zaak gaat ver terug in de tijd. Zaterdagmiddag 21 oktober 1989 rond half twee fietste een vrouw in het natuurgebied in Bernisse, waar zij werd gepasseerd door een man op een sportieve rode brommer.

Korte tijd later zag het slachtoffer de man weer en vroeg hij haar de weg. Toen ze stopte, pakte de dader het slachtoffer vast en verkrachtte haar langs de kant van het fietspad. Ondanks omvangrijk recherchewerk in 1989 werd ook toen de dader niet aangehouden.

Inmiddels heeft het rechercheteam beide ernstige zedenmisdrijven in onderzoek.

Speciaal telefoonnummer

De politie heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor alle tips en informatie over dit misdrijf: 0800-7444488. Tot nu toe zijn er al meer dan 100 tips binnengekomen en bijna 60 namen genoemd. Deze worden uitvoering onderzocht.

Opsporingsvragen

Het rechercheteam heeft de volgende belangrijke vragen en vraagt uw hulp bij de antwoorden:

- Weet u wie de verdachte is? Vertoont hij sinds het zedenmisdrijf op 29 september 2011 anders of vreemd gedrag?

- Kent of herkent u de man op de compositietekening en heeft u nog geen contact gehad met de politie? De tekening is gemaakt van de dader zoals hij er nu uit zou moeten zien.

- Was u donderdagochtend 29 september 2011 in het natuurgebied tussen Zuidland en Abbenbroek en heeft nog niet met de politie gesproken?

- Heeft u informatie over het zedenmisdrijf in 1989?

- Kent u iemand die in 1989 een rode sportieve brommer had, toen tussen de 24 en 30 jaar oud was en gelijkenis vertoont met de compositietekening?

Heeft u antwoorden op één of meerdere onderzoeksvragen? Neemt u dan alstublieft contact op met het rechercheteam via het speciaal geopende telefoonnummer 0800-7444488. Anoniem informatie doorgeven kan ook via 0800-7000.

De politie sluit niet uit dat er ook andere vrouwen slachtoffer zijn geworden van deze dader, maar dat zij geen aangifte deden. Zij worden verzocht contact op te nemen met telefoonnummer 0800-7444488. U komt in contact met rechercheurs, gespecialiseerd in het onderzoeken en oplossen van zedenmisdrijven.

Uw informatie over deze zedenmisdrijven en de mogelijke dader kunnen het verschil maken!

 

Deel dit bericht met je vrienden!